fbpx

Γαλλικά

France 120-animated-flag-gifsΣτα κέντρα μας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μαθήματα για πτυχία που αντιστοιχούν σε όλα τα επίπεδα της Γαλλικής γλώσσας.

Από φέτος οι μαθητές μας , έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εντελώς δωρεάν μία ώρα την εβδομάδα Γαλλικά, αποκλειστικά για την κάλυψη της ύλης του σχολικού τους βιβλίου.

ΠΤΥΧΙΑ – ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα πτυχία είναι:

 • DELF A1/DELF PRIM A1
 • DELF A2/ DELF PRIM A2
 • DELF B1
 • DELF B2
 • DALF C1
 • DALF C2
 • SORBONNE B1
 • SORBONNE B2
 • SORBONNE C1
 • SORBONNE C2
 • TCF
 • ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Τα DELF καθώς και το πιστοποιητικό ΤCF είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

DELF A1     
πιστοποιεί τις πρώτες βάσεις της γαλλικής γλώσσας σε ένα στοιχειώδες επίπεδο που καθιστά δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις.

DELF A2
πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας στην επικοινωνία μέσω απλών και συνηθισμένων διαλόγων, που απαιτούν απλή και άμεση συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα.

DELF PRIM A1/ DELF PRIM A2
απευθύνεται σε παιδιά στο δημοτικό σχολείο που μαθαίνουν τα γαλλικά ως ξένη γλώσσα. Τα θέματα είναι προσαρμοσμένα στις μαθησιακές ανάγκες αυτής της ηλικίας και το πτυχίο που αποκτούν δεν έχει καμία διαφορά από το  DELF A1 και το DELF A2.     

DELF B1   
πιστοποιεί ένα επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Απαιτείται γνώση λεξιλογίου 2.000 λέξεων.

DELF B2     
πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας.

DALF C1   
πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο της γαλλικής γλώσσας από τους επίσημους οργανισμούς και εταιρείες. Αναγνωρίζεται από πληθώρα γαλλικών πανεπιστημίων για σπουδές στο εξωτερικό.

DALF C2   
πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας. Όλοι οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν την Επάρκεια διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας.

TCF ( Test de connaissance du Francais )   
είναι πιστοποιητικό και έχει ισχύ για 2 χρόνια. Κατατάσσει τους υποψηφίους σε ένα από τα έξι επίπεδα της κλίμακας που ορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των γνώσεων για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Διπλώματα

Sorbonne B1/ Sorbonne B2/ Sorbonne C1/ Sorbonne C2
είναι πτυχία που εκδίδονται από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ισότιμα του DELF. Υπάρχει διαφοροποίηση στα θέματα- υπάρχει και εξέταση γραμματικών στοιχείων καθώς και στη δυναμική παρουσία της λογοτεχνίας κυρίως στα επίπεδα C1 - C2.  
Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των εξετάσεων παίζει το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθεί το ήμισυ της βαθμολογίας για το επόμενο δίπλωμα αλλά συνίσταται προσοχή σε υποψηφίους που επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό καθώς το Sorbonne δεν είναι αναγνωρισμένο στο βαθμό που είναι το DELF.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ(ΚΠΓ) Α1,Α2,Β1,Β2,Γ1
είναι ένα σύστημα εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιστοποιεί πέντε διαφορετικά επίπεδα γνώσης της γαλλικής γλώσσας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο. Είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος.   

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι εξετάσεις διεξάγονται ως εξής:
Για τα διπλώματα DELF  / SORBONNE / ΚΠΓ η 1η εξεταστική περίοδος είναι το Μάιο και η 2η εξεταστική περίοδος είναι τον Δεκέμβριο.
Για το TCF υπάρχει μία εξεταστική περίοδο περίπου κάθε μήνα.

Γενικές πληροφορίες για την Γαλλική γλώσσα

Η Γαλλική γλώσσα είναι Τρίτη, από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την Ισπανική γλώσσα και την Πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους.
Το 2006 ήταν η 4η ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο με 520 εκατομμύρια ομιλητές. Η αύξηση αυτή προέρχεται κυρίως από την καθημερινή φρενήρη πληθυσμιακή αύξηση των αφρικανικών χωρών. Το 1999 τα Γαλλικά ήταν η 11η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.

Στην Ευρώπη ομιλείται από 72 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα (Γαλλία 65 εκ., Βέλγιο 4,5 εκ. Ελβετία 1,5 εκ), 9,2 εκατομμύρια στον Καναδά, 9 στην Αϊτή και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα αλλά και πρώτη όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν.
Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσική, την Κινεζική και την Αραβική) και η μόνη επίσημη γλώσσα για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση).
Πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο τα Γαλλικά (και τα Αγγλικά) θεωρούντο διεθνής γλώσσα, ιδιαίτερα σε πεδία όπως η διπλωματία, lingua franca στο εμπόριο, στη ναυτιλία και στις μεταφορές. Σήμερα παραμένουν μαζί με τα αγγλικά και τα ισπανικά ως ισχυρή γλώσσα στη διπλωματία.

Η Ελλάδα ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση Γαλλοφωνίας (OIF). 57 χώρες κράτη και επαρχίες έχουν τη γαλλική ως επίσημη γλώσσα και εκεί η γαλλική μειονότητα είναι πολύ ισχυρή. Τα Γαλλικά είναι μία από τις δύο γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και δεύτερη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στα σχολεία όλης της Ευρώπης μετά τα αγγλικά.

 


Wonder World Workshop - Τα καλλιτεχνικά μας εργαστήρια

Το παραμύθι μας

Οι καλύτερες εκθέσεις των μαθητών μας

Μάθηση = Παιχνίδι

Ποιός είπε οτι η μάθηση δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι!

Μαθαίνουμε παίζοντας, ζωγραφίζοντας, μαγειρεύοντας, τραγουδώντας, κατασκευάζοντας και ταξιδεύοντας...

Δείτε τις Εκδηλώσεις μας!

e-genius.gr ...intelligent web software